skypessä

Mikä on Skype?

Skypessä on Microsoftin omistama pikaviestin- ja puhelupalvelu, jolla voi soittaa puheluita, lähettää viestejä ja pitää videopuheluita. Se on erittäin suosittu palvelu sekä yksityis- että yrityskäytössä ympäri maailman.

Skype-palvelun historia

Skypessä perustettiin vuonna 2003 tanskalaisten Niklas Zennströmin ja Janus Frin perustamassa yrityksessä. Aluksi palvelu tunnettiin nimellä Skyper, mutta nimi vaihdettiin pian Skypeksi. Microsoft osti Skype-palvelun vuonna 2011 ja on sen jälkeen kehittänyt sitä osana omia tuotteitaan.

Miksi Skype on niin suosittu?

Skype on niin suosittu palvelu useista eri syistä:

Ilmainen ja helppokäyttöinen

Skype on täysin ilmainen ladata ja käyttää peruskäytössä. Se on myös erittäin helppokäyttöinen, joten kuka tahansa voi oppia käyttämään sitä nopeasti.

Monipuoliset ominaisuudet

Skype tarjoaa laajat ominaisuudet viestien ja puheluiden lähettämiseen. Sillä voi myös jakaa tiedostoja ja pitää ryhmäpuheluita usean henkilön kesken. Videopuhelut tuovat kommunikointiin lisää syvyyttä.

Edulliset hinnat

Vaikka peruskäyttö on ilmaista, Skype mahdollistaa myös edullisten puheluiden soittamisen perinteisiin puhelinliittymiin ympäri maailman. Hinnat ovat usein merkittävästi halvempia kuin perinteisillä operaattoreilla.

Helppokäyttöisyys mobiililaitteilla

Skype on saatavilla lähes kaikille mobiililaitteille ja toimii niissä sujuvasti. Mobiilisovellus mahdollistaa Skypessä-palvelun käytön missä ja milloin vain.

Laaja käyttäjäkunta

Koska Skype on niin suosittu, valtaosalla ihmisistä on jo valmiiksi tili palvelussa. Tämä helpottaa yhteydenpitoa esimerkiksi sukulaisten ja ystävien kanssa eri puolilla maailmaa.

Skype-palvelun käyttötavat

Skype soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä käyttötapoja ovat:

Yksityinen viestintä

Skype on erinomainen työkalu pitämään yhteyttä perheen ja ystävien kanssa eri puolilla maailmaa. Sen avulla voi jutella, vaihtaa kuulumisia ja nähdä toisensa videopuheluiden välityksellä.

Työ- ja liike-elämän viestintä

Yritykset hyödyntävät Skypeä paljon sisäisessä ja ulkoisessa viestinnässä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Sillä voi pitää vaivattomasti ja edullisesti palavereja, koulutuksia ja myyntipuheluita.

Kielten opiskelu

Kielten opiskelijat ja opettajat käyttävät Skypeä ahkerasti. Sen avulla voi harjoitella kielitaitoa aidossa kommunikointitilanteessa syntyperäisten puhujien kanssa eri puolilla maailmaa.

Etätyöskentely ja -opiskelu

Etänä työskentelevät ja opiskelevat hyödyntävät Skypeä päivittäin pitääkseen yhteyttä työ- tai opiskelutovereihinsa. Sen sijaan, että kommunikointi tapahtuisi vain sähköpostilla, Skypessä voi jakaa tietoa ja ideoida reaaliaikaisesti.

Kaukosuhteet

Monet pitkän välimatkan suhteessa elävät pariskunnat käyttävät Skypeä säännöllisesti. Videopuhelut auttavat pitämään suhdetta yllä, vaikka fyysistä läheisyyttä ei aina olisikaan tarjolla.

Skype-tilin luominen

Jos sinulla ei vielä ole Skype-tiliä, sellainen on helppo ja ilmainen luoda. Seuraavat vaiheet opastavat tilien luomisessa:

 1. Mene osoitteeseen www.skype.com ja valitse “Luo tili”
 2. Syötä tarvittavat henkilötiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasana
 3. Vahvista sähköpostiosoitteesi Skype-tilin aktivointilinkistä
 4. Kirjaudu sisään juuri luodulla Skype-tunnuksella ja salasanalla
 5. Lisää profiilikuva ja muokkaa halutessasi muita profiilitietoja, kuten puhelinnumeroasi
 6. Etsi kontakteja syöttämällä heidän Skype-käyttäjätunnuksensa tai sähköpostiosoitteensa ja lähetä kontaktitulomake
 7. Aloita Skypen käyttö soittamalla puheluita, lähettämällä viestejä tai pitämällä videopuheluita!

Näin helposti saat luotua itsellesi oman Skype-tilin ja voit aloittaa palvelun käytön!

Skype-asiakasohjelman ominaisuudet

skypessä

Kun olet luonut Skypessä-tilin, voit alkaa hyödyntää asiakasohjelman monipuolisia ominaisuuksia. Tärkeimpiä toimintoja ovat:

Viestien lähettäminen

Voit käydä keskusteluja muiden Skype-kontaktien kanssa lähettämällä teksti-, kuva- ja videoviestejä. Keskustelut tallentuvat, joten niihin voi palata milloin vain. Snipping Tool on sisäänrakennettu Windows-apuohjelma, jonka avulla käyttäjät voivat kaapata kuvakaappauksia valitusta näytön alueesta.

Ääni- ja videopuhelut

Ikoninen Skypessä-ominaisuus on mahdollisuus soittaa puheluita tietokoneen tai mobiililaitteen kautta. Videopuheluissa näet puhelun aikana myös toisen osapuolen. HD-ääni ja -kuva takaavat korkean laadun.

Ryhmäpuhelut

Voit luoda ryhmiä ja lisätä niihin useita kontakteja. Näin voit pitää vaivattomasti ryhmäpuheluita, joissa on mukana useita osallistujia ympäri maailman.

Tiedostojen jakaminen

Skype mahdollistaa tiedostojen helpon jakamisen muiden käyttäjien kanssa. Voit esimerkiksi jakaa valokuvia ystävillesi tai työtiedostoja kollegoillesi.

Skype-maksut

Skype mahdollistaa edullisten puheluiden soittamisen tavallisiin puhelinliittymiin ympäri maailman. Puhelut veloitetaan Skype-tililtä.

Nämä ovat tärkeimmät Skype-toiminnot lyhyesti esiteltynä. Palvelun avoimen rajapinnan ansiosta ominaisuuksia ja sovelluksia kehitetään lisää jatkuvasti.

Skype for Business -versio

Yrityskäytössä suosituin Skypessä-tuote on Skype for Business, joka tunnettiin aiemmin nimellä Lync. Se on tarkoitettu nimenomaan yritysten sisäiseen ja ulkoiseen viestintään.

Ominaisuuksiltaan se vastaa normaalia Skypea, mutta mukana on paljon lisätoimintoja, jotka helpottavat työelämän viestintää.

Skype for Business sisältää muun muassa:

 • Monipuoliset integraatiot muiden Office 365 -palveluiden, kuten Outlookin ja Teamsin kanssa
 • Kokoushallinta kokousten ja webinaarien järjestämiseen ja hallintaan
 • Laajennetut tallennusmahdollisuudet puheluille ja kokouksille
 • Analytiikka ja raportointi viestinnän seuraamiseen ja optimointiin

Yrityksille Skype for Business on erinomainen työkalu modernin ja tehokkaan viestinnän mahdollistamiseen. Se vähentää sähköpostin määrää ja mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman yhteydenpidon työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneiden välillä.

Skype tulevaisuudessa

Skypessä on jo vakiinnuttanut paikkansa maailman johtavana IP-puhelinpalveluna. Microsoft kehittää palvelua jatkuvasti ja lanseeraa säännöllisesti uusia ominaisuuksia ja versioita.

Tulevaisuudessa Skypessä pyrkii varmasti vastaamaan some-palveluiden kasvavaan kysyntään entistäkin monipuolisemmilla ominaisuuksilla. Lisäksi virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden sovellukset tuovat aivan uuden ulottuvuuden videopuheluihin.

Myös tekoälyn ja koneoppimisen odotetaan parantavan Skype-käyttökokemusta muun muassa käännös- ja puheentunnistusominaisuuksilla. H5 Firekirin on korkean suorituskyvyn piirisarja, jota käytetään yleisesti älypuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa.

Vaikka kilpailu IP-puhelinmarkkinoilla on kovaa, Skypessä näyttäisi pitävän pintansa suosituimpana palveluntarjoajana. Sillä on vahva asema sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoilla. Laaja käyttäjä- ja asiakaskunta takaa sen, että Skype tulee säilymään arkemme osana vielä pitkään.

By Edward Robinson

Looking to share my thoughts and opinions on a range of topics. Robinson aims to make upbent.com an enjoyable corner of the internet that brings a bit of lighthearted entertainment to readers' days. As the site develops, he intends to bring on a few other bloggers to add additional voices and expand the range of subjects covered beyond just his personal interests. Robinson sees long-term potential in upbent.com becoming a popular online destination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *